Tyngdlyftning för unga tjejer

Det är som sagt bra för barn att styrketräna, men det är något magiskt som händer när barn styrketränar, särskilt när tjejer styrketränar.

Jag ansvarar för barnträningen inom föreningen Halmstad tyngd- och styrkelyftsklubb, jag tränar både killar och tjejer 10-14 år. Jag själv är styrkelyftrare, men vill gärna att de ska få chansen att prova på både styrkelyft och tyngdlyftning eftersom jag tycker att det är viktigt att de ska få lära sig så mycket som möjligt. Jag tog därför tillfället i akt när Apti Aukhadov (världsmästare inom tyngdlyftning) kom till Eleiko i Halmstad för att håll i ett seminarium inom tyngdlyftning för unga lyftare. Jag hade dock endast några få tillfällen på mig att lära gruppen det lilla jag kunde inom tyngdlyftning innan den stora dagen med Apti kom. Jag var lite orolig över ifall de verkligen skulle hinna lära sig tillräckligt mycket för att kunna ta till sig allt som Apti skulle säga (tyngdlyftning är en ganska svår sport). Men det händer som sagt något magiskt när barn styrketränar.

Jag hade med mig fyra unga tjejer 10-11 år. Den utvecklingen tjejerna gjorde fram till och under seminariet var helt otrolig. De snappade upp allt så himla fort och gjorde jättestora framsteg! De fick till rörelserna jättebra och samtliga tjejer satte personbästa inom både ryck och stöt under seminariet. Det var flera där som var imponerade över hur starka tjejerna var och hur bra de utförde övningarna. Men det bästa av allt, vi hade jätteroligt!

Här är de grymt starka tjejerna tillsammans med världsmästaren Apti Aukhadov

Här är de grymt starka tjejerna tillsammans med världsmästaren Apti Aukhadov

Det stämmer verkligen att man ska börja styrketräna som barn, barn har alla möjligheter i världen att ta till sig träningen och utvecklas mycket fortare än vuxna. Det händer även något magiskt när unga tjejer styrketränar, de blir inte bara starkare rent fysiskt, utan de får även ett stärk självförtroende som lyser igen allt! Alla unga tjejer borde verkligen få möjligheten att lära sig styrketräning, inte bara för att få alla de positiva effekter som styrketräningen ger, utan även för att få känna kraftfullheten som kommer av att kunna lyfta tungt, det är en mäktig känsla som kommer stärka självförtroendet hos många unga tjejer.

Det är detta som är det bästa med mitt jobb, att få se hur barnen utvecklar sig och växer i sig själva! Styrketräning handlar inte om att bli starkast i världen, det handlar om att ta fram den bästa versionen av dig själv!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s