Hemmagjorda nachochips

Att göra egna nachochips till fredagsmyset eller tacosen är super enkelt och riktigt gott. Nachochips som du köper i affären är dessutom friterade, vilket innebär att de innehåller olja (väldigt mycket fett). Eftersom dessa inte innehåller någon olja så innehåller dessa färre kcal.

4 portioner:

  • 3 dl majsmjöl
  • 2 dl vatten
  • Valfri topping, t.ex. ost, örtsalt, chilisalt, vitlök (som ost brukar jag välja wästgöta kloster svart 10 %, den smakar ganska mycket samtidigt som den innehåller färre kcal då den endast innehåller är 10 % fett).
Hemmagjorda nachochips som är minst lika goda som köpta

Hemmagjorda nachochips som är minst lika goda som köpta

Gör så här:

Blanda majsmjölet med vatten, smeta ut majsblandningen tunt på bakplåtspapper på en plåt. Strö över valfri topping. Skär små fyrkanter i majsblandningen.
Ställ sedan in plåten i ugnen på 200 grader och grädda ca 20-30 min. Ta ut plåten efter ca 10 min för att bryta sönder fyrkanterna till chips, ta sedan ut plåten lite då och då för att vända på chipsen så att de blir jämnt gräddade.

Jag tycker att det är viktigt att barn lär sig laga nyttig mat för att skapa goda vanor. Om de får vara med och laga maten får de större förståelse för vad mat innehåller och det blir då lättare för dem att äta maten, de vill gärna veta vad det är de äter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s