Detta är jag

Jag heter Emma Niklasson och är licensierad träningsspecialist och personlig tränare (NSCA-CSCS och NSCA-CPT), med en inriktning speciellt för barn.

Jag har stor erfarenhet av att jobba med och träna barn, då jag har grupp- och individuell träning för barn och ungdomar, jag har varit med och startat föreningen Halmstad tyngd- och styrkelyftsklubb där jag är ansvarig tränare för klubbens barnträning. Jag har varit delaktig på några av Sveriges största träningsläger för barn och ungdomar, där jag varit fys- och teoriansvarig. där jag hade föreläsningar om träning och anordnade träningspass som anpassades efter barnens specifika ålder och idrott. Utöver detta har jag jobbat som simlärare för alla åldrar i flera år.

Träning för barn

Utbildning

NSCA-CSCS/CPT
– National Strength and Conditioning Association Certified Strength and Conditioning Specialist/Certified Personal Trainer, eller på svenska, träningsspecialist och personlig tränare. Detta är en licens som kräver minst tre års högskolestudier inom träning och för att behålla licensen måste den ständigt uppdateras via vidareutbildning för att säkerställa kunskapsnivån.

Biomedicin inriktning fysisk träning
– Treårig högskoleutbildning på Högskolan i Halmstad. Tyngdpunkten i utbildningen ligger på rörelseapparaten, det vill säga muskler, skelett, leder och nerver, men även hur de olika organsystemen direkt eller indirekt är viktiga för fysisk prestation.

Åldersanpassad fysisk träning för barn och ungdomar
Utbildningen belyser de viktiga delarna av att barn och ungdomar utvecklas i olika takt och beroende på var i utvecklingen de befinner sig bör fokus på träningen ligga inom olika områden.

Simlärare
– Utbildad simlärare via Svenska Livräddningssällskapet. Utbildningen omfattade bland annat psykologi, pedagogik, undervisningsmetodik, simfysiologi, simteknik, livräddning och olycksfallsvård.

Träning för barn

Erfarenhet

Gruppträning för barn
– Jag har gruppträning för barn på Crossfit Halmstad i åldrarna 3-4 år och 5-7 år. Här ligger fokus på att lära sig rörelser och bygga upp en grundstyrka. Träningarna är anpassade efter barnen och är utformade på ett lekfullt sätt.

Halmstad tyngd- och styrkelyftsklubb
– Jag ansvara för Halmstad TSKs barnträning, där får barnen lära sig grunderna inom styrkelyft. Jag sitter även med i valberedningen.

Fys- och teoriansvarig
– Under sommaren 2014 deltog jag på olika läger via Sweden Sport Academy som fys- och teoriansvarig. Det är ett av Sveriges största idrottsläger där jag ansvarade för fys- och teorilektioner, som anpassades efter barnens mognad och specifika idrott.

Simlärare
– Jag har under några år jobbat som simlärare för både barn och vuxna inom Simföreningen Aquariet. Där hjälper jag barn att lära sig simma och utveckla sig inom de olika simsätten, men målet är även att öka deras kroppskontroll och styrka både i vattnet och på land.

Fystränare Skövde AIK
– Under en period 2013 hade jag praktik som fystränare på fotbollslaget Skövde AIK. Mestadels av tiden tillbringades med klubbens A-lag som spelar i div I. Huvudsakliga uppgifter var att ansvara för uppvärmning, träna de som var skadade och inte kunde vara med på fotbollsträning samt massera spelarna vid behov.

Övriga meriter

Jag har ett SM-brons i styrkelyft i 52 kg-klassen från 2014

Under 2007 tävlade jag i ponnyeliten i hoppning

Annonser