Recept

Övervikten ökar i dagens samhälle och sjukdomar som förknippas med övervikt kryper allt längre ner i åldrarna, det är därför viktigt att äta en varierad, näringsrik mat som lagas från grunden. När jag säger näringsrik mat så menar jag mat som innehåller så mycket vitaminer, mineraler och protein som möjligt per kcal. Detta är extra viktig för barn som har små matsäckar och som då inte kan äta så mycket mat vid ett och samma tillfälle, så för att de ska få i sig tillräckligt av allt det där viktiga vid varje måltid så är det viktigt att måltiden är näringsrik.

När jag lagar mat använder jag mig emellanåt av vassle- och kaseinpulver. Många är rädda för den här typen av tillskott och tycker att man absolut inte ska ge något sådant till barn. Men det är inga större problem att göra det om man använder det på rätt sätt. Det vassle och kasein egentligen är, är proteinet i mjölken vi dricker. Kasein är det som gör mjölken vit och vassle är en gul vätska som egentligen är en biprodukt vid osttillverkning. Många tycker som sagt att man inte ska ge sådant till barn, men om man tänker efter lite så är välling bland den vanligaste barnmaten och välling är baserat på både vassle och kasein(…).

När man använder sig av vassle och kasein så är det viktigt att använda det på rätt sätt, jag använder det som ett sätt att göra maten mer näringsrik, jag tillsätter det i maten, jag ersätter inget med det, det är då det är okej att ge det även till barn.

Med det sagt så kommer jag att publicera många olika recept, med och utan vassle och kasein. Någon enstaka gång kommer jag även publicera recept som är syndigt gott som inte alls är nyttigt på något sätt, för det är viktigt att ha en avslappnad relation till mat där man någon gång ibland kan unna sig det lilla extra.

Jag kommer publicera en hel del recept på olika efterrätter, för jag är en riktig gottegris och vill visa att man kan äta gott utan att man ska behöva använda sig av för mycket socker och fett.

Om ni undrar över något så är det bara att fråga 🙂

Annonser